Programın amacı, Türkiye’de doktora öğrenimi yapan başarılı öğrencileri destekleyerek öncelikli alanlarda ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamaktır. Program kapsamında aşağıdaki alanlarda tez önerisi kabul edilen adaylar desteklenmektedir.

• Bilgi Güvenliği • Bilim Tarihi • Biyoteknolojik İlaç Teknolojileri • Büyük Veri ve Veri Analitiği • Enerji Depolama Teknolojileri • Geniş bant Teknolojileri (Kablolu/Kablosuz IT ve IP teknolojileri dâhil) • İleri Fonksiyonel Malzeme ve Enerjik Malzeme Teknolojileri • Mikro/Nano/Opto-Elektromekanik Sistemler • Motor Teknolojileri • Nesnelerin İnterneti • Robotik, Mekatronik ve Otomasyon • Yapay Zekâ ve Makina Öğrenmesi

Bu bağlamda, “Yeraltı sularında yüksek florürün dağılımı ve dental florozis için sağlık bilgi sistemlerinde CBS tabanlı karar destek sistemi geliştirilmesi” tez önerisiyle 22.05.2023 tarihinde burs almaya hak kazanan Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet İrfan YEŞİLNACAR’ın doktora öğrencilerinden Perihan DERİN’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.