Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Tarafından Atatürk Barajı Teknik Gezi Düzenlendi

28 Nisan 2017 Cuma günü Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği tarafından, öğrencilerin ders uygulamalarını yerinde görmek ve mesleki becerilerini artırmak  amacıyla Atatürk Barajı ve DSİ - Urfa Bozova PS1-2 Pompa İstasyonu teknik gezi düzenlendi.

Bölüm Başkanı Kasım YENİGÜN ve Bölüm Başkan Yardımcısı Reşit GERGER gözetiminde ağırlıklı olarak 4. Sınıf dersleri olan Barajlar ve Su Yapıları II derslerini alan öğrencilerin katıldığı gezide öğrencilere ders içeriklerini yerinde görmesi sağlandı.
DSİ’nin deneyimli teknik ve idari personeli yardımıyla öğrencilere brifing verildi. Daha sonra ders içeriği olan baraj kısımları öğrencilere gösterilerek derslerin pekiştirilmesi sağlandı. Tüm baraj elemanları öğrencilere yerinde gösterilerek anlatıldı.
DSİ - Urfa Bozova PS1-2 Pompa İstasyonu ile devam eden teknik gezide, öğrencilere modern pompalar tanıtıldı.
DSİ Şanlıurfa pompaj sulaması kapsamında, ana su kaynağı Atatürk Barajı gölünden alınan su, PS 1-2 pompa istasyonundan iletim kanalına SMS pompaları tarafından basılmakta ve daha sonra çiftçi ile buluşturulmaktadır.